Składniki: (forma 33 cm x 23 cm) Biszkopt: - 5 jaj - 5 łyżek cukru - 5 łyżek mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - kilka kropel aromatu cytrynowego do ciast Masa I: - Duża butelka Pysia lub Kubusia zielonego (kiwi jabłko banan) - 3 budynie śmietankowe (lub 2 duże) Masa II: - 400 mln śmietanki deserowej 30% - 1 galaretka agrestowa lub kiwi Dodatkowo: - 2 opakowania okrągłych biszkoptów lub Delicji - 2 galaretki agrestowe lub kiwi - zielone winogrona (opcjonalnie) - 2 galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody i pozostawić, aby lekko stężały. Masa II: - 1 galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i pozostawić do lekkiego stężenia. - Biszkopt piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C przez 25-30 minut. Biszkopt: - Białka jajek ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, wymieszać z żółtkami, aromatem i olejem. - Na wystudzoną masę ułożyć Delicje lub biszkopty. - Przed wylaniem galaretki, można na górę ułożyć połówki zielonych winogron bez pestek.