marynata: - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej/chrzanowej, - 4 łyżki ketchupu, - 5 łyżek oliwy z oliwek, - 1 łyżeczka suszonego majeranku, - 1-2 ząbki rozdrobnionego czosnku, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki słodkiej papryki, - 1-2 łyżeczki papryki wędzonej, - 1-2 łyżeczki ostrej papryki. Pieczemy w piekarniku w żaroodpornym naczyniu 180°C, ok 60 min. do miękkości mięsa, bądź pieczemy na grillu. Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, karkówkę kroimy na grubsze plastry, obtaczamy w marynacie (najlepiej dzień wcześniej).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://anamarisworld.blogspot.com/2017/05/marynata-do-karkowki.html