Zupę wzbogaciłam niewielkim dodatkiem młodej pokrzywy. składniki: 1 pęczek zielonych szparagów (500 g) 1 łyżka masła 100 g listków lub czubków z młodej pokrzywy ok 750 ml bulionu drobiowego sól do smaku Szparagi dokładnie umyć, odkroić zdrewniałe końcówki i pokroić na małe kawałki. Kupiłam piękne szparagi w dobrej cenie więc zrobiłam swoją pierwszą zupkę szparagową. Całość zmiksować na krem, jeśli jest za gęsty dolać jeszcze bulionu. Gdy szparagi się już ugotują garnek zestawić z ognia. Następnie całość zalać bulionem i gotować aż szparagi całkowicie zmiękną.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/05/zupa-krem-z-zielonych-szparagow-z.html