Chiński makaron z zielonymi warzywami

Makarony
18.05.2017 21:46
Chiński makaron z zielonymi warzywami

Składniki: 25 dag makaronu chińskiego (pszennego) 0,5 kg mięsa z udźca kurczaka 20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) 20 dag mieszanki brokułów, kalafiora i marchwi (mrożonka) 4 liście kapusty pekińskiej 8 małych brukselek 0,5 pora 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki tartego imbiru 4 łyżki oleju sezamowego 4 suszone papryczki chili peperoncini sól Gdy mięso z warzywami będzie gotowe, dodajemy na patelnię makaron i podgrzewając wszystko razem dokładnie mieszamy. Gdy czosnek się zeszkli dodajemy mięso i smażymy go na dużym ogniu do momentu zrumienienia ze wszystkich stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2016/02/chinski-makaron-z-zielonymi-warzywami.html