Składniki: Farsz 1,5 kg ugotowanego mięsa (np. łopatka wieprzowa) 1,5 kg kapusty kiszonej 2 cebule olej do smażenia cebuli olej do smażenia cebuli około 200 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody lekko gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Panierka: jajko mleko bułka tarta Krokiety maczamy w jajku roztrzepanym z mlekiem i obtaczamy w bułce tartej. Krokiety maczamy w jajku roztrzepanym z mlekiem i obtaczamy w bułce tartej. Cebulę, mięso i kapustę łączymy ze sobą w garnku i podlewamy bulionem. Na ciepłe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy w koperty. Cebulę, mięso i kapustę łączymy ze sobą w garnku i podlewamy bulionem. Na ciepłe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy w koperty. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Doprawiamy solą, pieprzem i powoli podgrzewamy mieszając aby składniki farszu dobrze się wymieszały.