Ciasto jest przepyszne i wilgotne, długo zachowuje świeżość składniki: 1 duży kubek jogurtu naturalnego (400 g) 3 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego, u mnie Rapso 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 400 g rabarbaru + 1-2 łyżki cukru kruszonka 75 g mąki 75 g tartych migdałów Back Mit 100 g cukru 100 g zimnego masła Składniki na ciasto przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż kruszonka dobrze się przyrumieni, ok 35-40 minut, funkcja góra-dół. W drugiej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, proszek i cukier. W jednej misce zmiksować składniki mokre czyli jogurt, jajka i olej. Tym razem jogurtowe a że mamy sezon na rabarbar więc z rabarbarem. Dodać pokrojone zimne masło i wszystko rozgnieść palcami aby składniki się połączyły.