Krewetki na ostro

Sylwia
Obiad
18.05.2017 14:20
Krewetki na ostro

Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 2 Składniki: opakowanie krewetek mrożonych (130 g) 2 papryczki chilli 3 duże ząbki czosnku 40 g masła pęczek natki pietruszki 100 ml wytrawnego białego wina szczypta soli szczypta papryki w proszku ¼ soku z cytryny (opcjonalnie) Przygotowanie: Papryki pokroić w cienkie plasterki, posiekać czosnek, wszystko smażyć przez około 5 minut na łyżce masła. Smażyć z obu stron około 8 minut od czasu do czasu przewracając. Ja fanką krewetek chyba nie zostanę, ale myślę że wielu osobą będą one smakowały. Krewetki opłukać, pozbyć się wszystkich niejadalnych części i wrzucić na patelnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/krewetki-na-ostro/