Szaszłyki rybne w sosie śmietanowym

Sylwia
Obiad
18.05.2017 13:09
Szaszłyki rybne w sosie śmietanowym

Czas wykonania: 1h 30 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 filety z rybne (duże) ½ cytryny Farsz: 200 g sera feta ½ papryki czerwonej ½ pęczku koperku ½ pęczku natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 jajko Sos: 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 250 ml mleka (1 szklanka) ½ łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczkę soli Przygotowanie: Filety rybne opłukać, osuszyć, przekroić na pół i skropić sokiem z cytryny. Sos: W garnku rozpuścić masło, wlać mleko wymieszane wcześniej z mąkę, doprawić solą, pieprzem, gałką oraz tymiankiem – wszystko ze sobą połączyć mieszając do czasu zagotowania. Szaszłyki rybne w sosie śmietanowym to dietetyczna ryba z warzywami z piekarnika pod beszamelowym sosem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/szaszlyki-rybne-w-sosie-smietanowym/