LODY Z AWOKADO

Daria
Desery
18.05.2017 11:06
LODY Z AWOKADO

Porcje 6 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 3 dojrzałe awokado 4 łyżki kakao niesłodzonego lub karobu 4 łyżki erytrytolu lub ksylitolu 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 1/4 szklanki wody Szczypta soli morskiej Polewa 2 łyżki wrzącej wody 2 łyżki ksylitolu 60g oleju kokosowego nierafinowanego – powinien pachnieć kokosem 2 łyżki kakao niesłodzonego lub karobu Do obtoczenia pokruszone orzechy, wiórki kokosowe Przygotowanie Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ. Kto jeszcze nie wie, dlaczego tak namawiam do jedzenia awokado, niech koniecznie zajrzy do tego wpisu – Awokado – jak kupować, jak jeść? Zdrowe lody z awokado 2016-11-22 16:59:05 Wskazówki W wersji dla dzieci lub osób wrażliwych polecam użyć erytrytolu zamiast ksylitolu, jest łagodniejszy dla układu pokarmowego powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ W takiej formie ten nieco mdły owoc jest znacznie smaczniejszy i przystępniejszy, więc z powodzeniem można go przemycić w diecie dziecka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.powiedzdietomnie.pl/2016/11/lody-z-awokado.html