Sałatka z mozzarellą, gruszką i jadalnymi bratkami

Małgorzata
Sałatki
18.05.2017 9:32
Sałatka z mozzarellą, gruszką i jadalnymi bratkami

Składniki mix sałat gruszki w zalewie lub jedna świeża 1 mozzarella 1/4 szkl jogurtu naturalnego 3 łyżki wiśni z soku jadalne bratki nasiona chia sok z cytryny pojemnik silikonowy składany 800 ml Jan Niezbędny 1. Sałatkę przygotowałam bezpośrednio w silikonowym pojemniku, w pięknym, wiosennym kolorze od Jana Niezbędnego. Jeżeli używamy świeżej gruszki usuwamy z niej gniazdo nasienne, kroimy również w plastry i skrapiamy sokiem z cytryny. 5. Pudełko z sałatką zamykamy i zabieramy ze sobą do pracy, na piknik czy wstawiamy do lodówki. Jego kształt i kolorystyka z pewnością zaciekawią dzieci i po kryjomu będą sięgać po jego zawartość. Mozzarella to uniwersalny ser, który wyśmienicie smakuje w połączeniu także z owocami. Lekka sałatka w sam raz na drugie śniadanie do pracy. 2. Na jego dnie układamy dowolną ilość mixu sałat.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/05/18/salatka-z-mozzarella-gruszka-i-jadalnymi-bratkami/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook