Ciasto z kaszy jaglanej z owocami 2017-03-17 13:42:25 Porcje 6 Oceń Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 hr Łączny czas 1 hr 15 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 hr Łączny czas 1 hr 15 min Składniki 450 g ugotowanej (ok. 150 g surowej) kaszy jaglanej (powinna być miękka, nie al dente) 1 jajko 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 5 łyżek (70 g) ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo do przybrania 150-200 g owoców (np. truskawki, jagody, borówki, maliny) 2 łyżki zmielonego na puder ksylitolu To ciasto, mimo że zrobione z mrożonych owoców, kojarzy mi się z nadchodzącą wiosną. Przygotowanie Wszystkie składniki oprócz owoców i pudru z ksylitolu zmiksuj w blenderze na gładką masę. W dodatku jest tak proste, że jestem pewna że każdy sobie z nim poradzi. Wyjmij z piekarnika, a po wystudzeniu z foremki. Smak waniliowej kaszy jaglanej genialnie się komponuje z truskawkami i jagodami.