Greckie pierożki ze szpinakiem i serem feta

Patrycja
Przekąski
10.05.2017 11:20
Greckie pierożki ze szpinakiem i serem feta

Składniki: nadzienie: szpinak 200 g, cebula pół szt, ser feta 100 g, czosnek 2 ząbki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, dodatkowo: ciasto filo 270 g, masło 120 g, Najpierw bierzemy jedną warstwę ciasta, smarujemy masłem, następnie przyklejamy kolejną warstwę ciasta. Gdy szpinak ostygnie to dodajemy ser feta i dusimy wszystko razem widelcem, a następnie przyprawiamy farsz do smaku. Ciasto filo kroimy na paski, tak jak widać na obrazku. Składamy pod ukosem na trójkąt, a następnie powtarzamy tą czynność aż do końca paska. Na samej górze ciasta nakładamy łyżeczkę farszu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/05/greckie-pierozki-ze-szpinakiem-i-serem.html