ciasto: mąka pszenna 40 dag, cukier puder 15 dag, amoniak 1,5 łyżeczki, żółtka 4 szt, margaryna 20 dag, śmietana 18% 2-3 łyżki, masa: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 4-5 łyżek, masło 200 g, piana: białka 4 szt, cukier puder 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 8 łyżek, orzechy włoskie posiekane 2 szklanki, Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, dodać margarynę i posiekać nożem. Krem odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, następnie wylewamy na ciasto i przykrywamy drugą częścią. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto za pomocą wałka przenosimy na blaszkę. Gdy mleko zacznie wrzeć, stopniowo wlewamy mleko z proszkiem i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier. Pieczemy w 170 st. C przez 20-30 min. aż ciasto będzie rumiane. Połowę piany wykładamy na ciasto i równomiernie rozsmarowujemy. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy.