Ciasteczka brownie

Malgorzata
Desery
10.05.2017 9:17
Ciasteczka brownie

English version Brownie cookies (8-10 large cookies) Ingredients: 120 g of butter, cut into small cubes 1 cup brown sugar ½ cup white sugar 2 large eggs ½ cup unsweetened cocoa powder 2½ cup all-purpose flour 1 teaspoon cornstarch ¾ teaspoon baking soda ½ teaspoon salt 150 g semisweet chocolate, chopped Preparation: Składniki: 120 g masła, pokrojonego w kostkę w temperaturze pokojowej 1 szklanka brązowego cukru ½ szklanki białego cukru 2 duże jajka ½ szklanki niesłodzonego kakao 2½ szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka skrobi lub mąki kukurydzianej ¾ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki soli 150 g posiekanej gorzkiej lub mlecznej czekolady Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Jakiś czas temu opublikowałam na moim blogu przepis na najlepsze brownie na świecie Gordona Ramsaya, a dzisiaj przedstawiam Wam przepis na najlepsze ciasteczka brownie 🙂 Po wyjęciu z piekarnika zostaw je na blaszce na co najmniej 10-15 minut do stężenia. Uformuj z ciasta 8-10 tej samej wielkości kulek i rozłóż je na wyłożonych papierem do pieczenia 2 blaszkach. Na koniec wmieszaj posiekaną czekoladę i włóż ciasto na 15 minut do lodówki. Muszą być w sporych odległościach od siebie, gdyż się rozpłyną na boki. Add in cocoa, flour, cornstarch, baking soda, and salt, set mixer on lowest speed setting to stir until combined and stir in chopped chocolate chunks. Dodaj kakao, mąkę, skrobię kukurydzianą, sodę i sól, i miksuj na małych obrotach do połączenia się składników. Ciasteczka powinny być miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/ciasteczka-brownie-brownie-cookies/