Najlepsza babka, zawsze się udaje!

Wielkanoc
13.04.2017 11:36
Najlepsza babka, zawsze się udaje!

Robię ją cały rok, w zimie w wersji kakaowej, w lecie z truskawkami, malinami, jagodami, a teraz z rabarbarem. Składniki - margaryna (250 g) o temp. pokojowej - szklanka cukru - cukier waniliowy - 4 jajka - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - rabarbar lub inne owoce, np jabłko + 3 garście truskawek Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C prze 45 min. lub chwilę dłużej *, do suchego patyczka (ciasto jest suche w środku, a z wierzchu zarumienione). * Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 30x12 cm, na wierzch wyłożyć rabarbar lub inne owoce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2007/06/babka-z-rabarbarem.html