Torcik Porzeczkowo - Serowy

Iwona
Ciasta
05.05.2017 17:45
Torcik Porzeczkowo - Serowy

Składniki na masę: - 500 g sera twarogowego np. Mój ulubiony lub z Piątnicy - 1/3 szkl cukru - 100 g masła - 2 jajka - 3 łyżki budyniu bez cukru np. waniliowego - 80 ml mleka - 1/2 słoika dżemu/frużeliny z czarnej lub czerwonej porzeczki Polewa: - 80 g białej czekolady - 1-2 łyżeczki dżemu/frużeliny z czarnej lub czerwonej porzeczki Biszkopt 1. Kiedy się zagotuje, dodajemy wcześniej rozmieszany w mleku budyń i całość gotujemy chwilę (może się tak zdarzyć że masa będzie wyglądać na zważoną - mi tak się stało, na szczęście poczytałam szybko i okazało sie że wystarczy wszystko zblędować i jeszcze raz zagotować i już :) 3. 4. Biszkopt przekrawamy na dwie części chyba, że bardzo wysoki wam wyrośnie to nawet na trzy i smarujemy najpierw dżemem następnie wykładamy 1/2 masy serowej, przykrywamy blatem, na to znów dżem i reszta masy serowej. 24 podwoić składniki Biszkopt miodowy: - 2 jajka - 1/2 szkl mąki pszennej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/6 szkl cukru - 1 i 1/2 łyżki miodu Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz miód. Wylewamy na środek ciasta dodając do niej jedną łyżeczkę dżemu i całość rozprowadzamy tworząc esy floresy. Gotowy torcik chowamy do lodówki na co najmniej 1-2 h. Składniki na tortownicę o śred.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/05/torcik-porzeczkowo-serowy.html