Składniki: na 1 większą lub 2 mniejsze porcje - kilka łyżek ugotowanej kaszy gryczanej (ok. 50 g przed ugotowaniem) - dwie kostki mrożonego szpinaku (lub kilka garści świeżego - marchew - 1/2 ogórka kiszonego - 1/3 cebuli - grillowana/pieczona pierś z kurczaka - łyżeczka masła - odrobina soku z cytryny - sól, pieprz, oregano Na maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, rozmrozić szpinak i podlać niewielką ilością wody, posolić. Więc żeby Was tak nie zasłodzić przychodzę dzisiaj ze smaczną propozycją na lekki lunch lub kolację. Kasza gryczana ostatnio rzadko u mnie się pojawiała, więc postanowiłam ugościć ją w wyjątkowo pysznej odsłonie. Kasza gryczana ze szpinakiem, marchewką i kurczakiem15:02 Wiele u mnie słodkości, za mało konkretnych dań. Wygrzebałam z lodówki kilka warzyw i kurczaka zestawiając je razem.