Indyk po tajsku z mleczkiem kokosowym

Alicja
Obiad
05.05.2017 14:06
Indyk po tajsku z mleczkiem kokosowym

Składniki - 700 g piersi z indyka - 3 łyżki sosu sojowego - szczypta pieprzu - 1/2 łyżeczki suszonej trawy cytrynowej - 1 łyżka słodkiej papryki - szczypta kuminu - 150 ml pikantnego tajskiego sosu sezamowego - 1 łyżeczka kolendry - 4 łyżki oleju rzepakowego - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 2 papryczki chili - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry - 400 ml mleczka kokosowego - szczypta soli - 2 ząbki czosnku Przygotowanie Indyka kroimy w kostkę. Tworzymy marynatę z sosu sojowego, pieprzu, trawy cytrynowej, słodkiej papryki, kuminu, sosu tajskiego oraz 1/2 łyżeczki kolendry. W tym czasie paprykę oraz cebulę kroimy w słupki, a papryczkę chili w krążki. Jeśli chcecie, aby danie było łagodniejsze w smaku wydłubcie pestki z papryczek chili przed krojeniem. Całość zalewamy mlekiem kokosowym, doprawiamy solą, pastą curry, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz resztą kolendry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2017/05/indyk-po-tajsku-z-mleczkiem-kokosowym.html