Bezglutenowe placki owsiano-bananowe z owocami

Diana
Śniadania
03.05.2017 23:28
Bezglutenowe placki owsiano-bananowe z owocami

Składniki na 9-10 placków: - 2/3 szklanki płatków owsianych zwykłych - 2 banany - 2 jajka - pół łyżeczki mielonej wanilii (opcja) - 1 czubata łyżka masła orzechowego (lub oleju kokosowego) - pół szklanki rozdrobnionych owoców (wiśnie, jagody, truskawki) - mogą być mrożone, ale należy je rozmrozić, pokroić i w razie potrzeby pozbyć się nadmiaru soku. - syrop klonowy, roztopiona lub starta czekolada, owoce - co tam lubimy do dekoracji - olej kokosowy do smażenia Rozdrabniamy banany, dodajemy jajka, masło orzechowe i wanilię - miksujemy. Po olej kokosowy, masło orzechowe 100%, płatki owsiane i oraz inne zdrowe produkty w świetnej cenie zapraszam do sklepu https://www.e-superfood.pl/ - Dodatkowo, dla czytelników bloga, z kuponem o treści zdrowo rabat w wysokości 5% ! Ja zrobiłam z mrożonymi wiśniami, ale można użyć dowolnych mrożonych lub świezych owoców albo np. kakao, tahini zamiast masła orzechowego albo wrzucić rozdrobnione orzechy. Jeśli na powierzchni placków zobaczymy bąbelki, przewracamy delikatnie na drugą stronę i smażymy jeszcze 1-2 minuty. Na patelni do naleśników rozgrzewamy odrobinę (ok. pół łyżeczki) oleju kokosowego. W malakserze rozdrabniamy płatki (niekoniecznie na mąkę, mogą mieć formę otrąb). Trzymamy je na niewielkim ogniu 2-3 minut. Wrzucamy owoce i delikatnie mieszamy z ciastem (możemy zostawić kilka sztuk do dekoracji).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zdrowozakrecona.blogspot.com/2017/05/sniadanie-idealne-placki-owsiano.html