Zajrzyj do kilku innych moich przepisów: – sałatka ziemniaczana z łososiem – sałatka ziemniaczana z jajkiem – sałatka gyros – sałatka ziemniaczana z musztardą i jabłkiem – sałatka z ziemniakami i pesto koperkowym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Przygotowanie:20 minut Składniki: – 6-8 ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę/kawałki o bokach 1,5 – 2 cm – 4 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki musztardy Dijon – 1 łyżka octu jabłkowego – 1 czerwona cebula – 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki – świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Te z dodatkiem śmietany, z ogórkami, z cytryną i kaparami, z jabłkiem i musztardą francuską czy z łososiem. Oficjalnie się przyznaje – kocham sałatki ziemniaczane. Całość zajmie Ci 15-20 minut, łąznie z ugotowaniem ziemniaków. Dziś mam coś o bardziej wyrazistym smaku, idealną propozycję do mięsa z grilla. Po ugotowaniu ziemniaków odlejcie wodę i od razu dodajcie do gorących ziemniaków cebulę i wymieszany sos (musi mieć konsystencję emulsji). W czasie kiedy ziemniaki się gotują przygotujcie sos: wymieszajcie oliwę, ocet, musztardę.