Składniki: 100 g kaszy jaglanej 200 g pieczarek 1/2 małej cebuli 1 duża marchewka suszony tymianek sól pieprz 1 jajko 2 łyżki bułki tartej Kotlety smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Cebulę zeszklić na dobrze rozgrzanym na patelni oleju. Z masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i lekko rozpłaszczać. Po usmażeniu położyć na papierowych ręcznikach w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Dodatkowo: olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia Kaszę jaglaną zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Pieczarki i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać ugotowaną kaszę, pieczarki, cebulę i marchew.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/kotlety-z-kaszy-jaglanej/