Składniki - 1/2 l mleka - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżki maki pszennej - 1 mały cukier waniliowy (16 g) - 1 szklanka cukru - paczka krakersów (180 g, nie zużyłam całej) - 250 g miękkiego masła - 250 g wiórek kokosowych Ja zaczęłam robić ciasto wieczorem - ugotowałam budyń i przez noc stygł (kiedy był już trochę chłodniejszy przykryłam go pokrywką od garnka, żeby rano nie było niespodzianek w postaci much, itd. ;)). Ja zaczęłam robić ciasto wieczorem - ugotowałam budyń i przez noc stygł (kiedy był już trochę chłodniejszy przykryłam go pokrywką od garnka, żeby rano nie było niespodzianek w postaci much, itd. ;)). Ciasto nie wymaga użycia piekarnika, jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, nie licząc czasu studzenia budyniu i kilkunastu godzin, jakie musi spędzić w lodówce. W najbliższym czasie można się więc spodziewać jeszcze kilku smakołyków z kokosem w roli głównej. Mąkę rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrami, ugotować budyń.