Składniki:- około 1kg mielonego mięsa wieprzowego (np. łopatka wieprzowa) - około 40dag makaronu spaghetti - dwie duże cebule - 1 duży koncentrat pomidorowy - 1 puszka pomidorów krojonych - około 220ml przecieru pomidorowego - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - tarty parmezan do smaku - listki świeżej bazylii - zioła prowansalskie - papryka ostra - papryka słodka - sól i pieprz Przygotowanie:Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do rondla z rozgrzaną oliwą. |Qchnia po prostu| |Qchnia po prostu| |Qchnia po prostu| |Qchnia po prostu| |Qchnia po prostu| Następnie dodajemy wcześniej zmielone mięso (najlepiej kupić mięso w kawałku i samemu je zmielić, wtedy mamy pewność co mamy na talerzu :) ). Smażymy około 2 minut, mieszając tak aby czosnek nam się nie przypalił. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku papryką w proszku, ziołem prowansalskim i opcjonalnie solą i pieprzem.