Medaliony wieprzowe w sosie chrzanowym

Patrycja
Obiad
28.04.2017 10:42
Medaliony wieprzowe w sosie chrzanowym

Miłego dnia 😊 Składniki: medaliony wieprzowe 4 szt, mąka pszenna 3 łyżki, woda 1,5 szklanki, papryka słodka mielona pół łyżeczki, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 4 ziarna, sól i pieprz, olej do smażenia, chrzan starty 1,5 łyżki, śmietanka 30 % 70 ml, posiekana natka pietruszki 2 łyżki, Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy ze słodką papryką. ostatni dzień w pracy i zaczynam weekend!!! 😃😵W piątki w moim domu zawsze jest obiad bezmięsny, ale podam dzisiaj przepis na mój wczorajszy obiad czyli Medaliony wieprzowe w sosie chrzanowym. Jeśli lubicie bardzo ostre potrawy, które mocno po gilgoczą Was po gardłach, to do sosu dodajcie więcej chrzanu niż podałam w przepisie, ponieważ robiłam je dla mojego męża, który jest zwolennikiem łagodnych potraw. Smażymy po 2 min z każdej ze stron. Systematycznie mięso podlewamy wodą, łącznie do medalionów dodałam 1,5 szklanki wody. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i pieprz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/04/medaliony-wieprzowe-w-sosie-chrzanowym.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja