Składniki: jajka 12 szt, buraki 1,5 kg, ocet 200 ml, sól, do dekoracji: majonez, szczypiorek posiekany, słodka papryka w proszku, Sposób przygotowania: Buraki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą i stawiamy na palnik. Po upływie tego czasu jajka wyciągamy, przekrawamy na pół i dekorujemy majonezem, posiekanym szczypiorkiem i posypujemy papryką w proszku. Co prawda jest już po świętach, ale takie jajka świetnie sprawdzą się również na innego rodzaju imprezach. U mnie gościły niby zwykłe jajka z majonezem ale w kolorze różowym, który powstał za pomocą buraków. Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/rozowe-jajka-z-majonezem.html