Makowiec bezglutenowy

Aleksandra
Ciasta
19.04.2017 21:54
Makowiec bezglutenowy

szklanka mąki kokosowej* 3 łyżki masła* 1 - 1,5 łyżki cynamonu* 3/4 szklanki rodzynek, żurawiny* 0,5 - 1 szklanki posiekanych orzechów włoskich* 1 duże jabłko* szczypta soli* 3 paski gorzkiej czekolady (do polewy)* wiórki kokosowe do posypania1. Spróbuj, nie pożałujesz :) * 200 gram maku mielonego* 4 jajka* 3 - 4 łyżki miodu* 1 - 1,5 szklanki mleka kokosowego* 1 9. Roztapiamy gorzką czekoladę w kąpieli wodnej dodając niewielką (2 - 3 łyżki) ilość wody bądź mleka kokosowego. Każdy kto spróbował w te święta makowca w wersji bezglutenowej potwierdził, że jest ono niebanalne i godne polecenia! Nie ma tu żadnego, zbędnego suchego spodu, sama masa makowa <3 Jabłka, rodzynki oraz orzechy idealnie wzbogacają smak ciasta oraz jego strukturę. 3. Czekamy do momentu, aż mak wchłonie całe mleko i zdejmujemy garnek z palnika. Makowiec bezglutenowy 11:27 Unknown 0 Komentarze ° SMACZNEGO :) ............................................................................................................................................................. OCENA: Kolejny deser w wersji bezglutenowej! 5. W misce ubijamy na sztywno same białka z solą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://diabetyknastudiach.blogspot.com/2017/04/makowiec-bezglutenowy.html