Szybki bezglutenowy „żurek” bez zakwasu

Wielkanoc
19.04.2017 8:25
Szybki bezglutenowy „żurek” bez zakwasu

Składniki

Składniki                                                                           

kilka łyżek mąki ryżowej + zimna woda       

bezglutenowa biała kiełbasa

marchew

pietruszka

liść laurowy

2 ziarenka ziela angielskiego

1 łyżeczka majeranku

1 łyżka chrzanu

sól

pieprz

Przepis

Warzywa obieramy, wrzucamy do garnka, gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim. Po ugotowaniu wyjmujemy je.

Białą kiełbasę: obieramy, kroimy na plasterki, wrzucamy do gotującego się wywaru.

Dodajemy majeranek.

W kubku mieszamy mąkę ryżową z zimną wodą. Po wymieszaniu wlewamy część do zupy. Gotujemy kilka minut i mieszamy. Jeśli potrzeba dodajmy więcej mąki ryżowej.

Dodajemy chrzan.

Gotujemy jeszcze przez chwilę.

Doprawiamy solą, pieprzem.