Składniki: (2 - 3 porcje) 1 średni por (biała część) 5 łodyg selera naciowego 1 kwaskowe jabłko (u mnie szara reneta) 1 szalotka 1 łyżeczka świeżej lub suszonej natki kolendry 1 łyżka soku z cytryny 1 - 2 łyżki jogurtu greckiego pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Zdrowa, soczysta i bardzo smaczna surówka z pora i selera naciowego, jest odpowiednia na każdą porę roku. Pora umyć, cebulę obrać, przekroić wzdłuż na pół i pokroić na cienkie półplasterki. Selera naciowego umyć i pokroić w poprzek na niezbyt grube kawałeczki. Jabłko obrać ze skórki i pokroić na drobne słupki wielkością zbliżone do selera.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kuchcikgotuje.pl/2017/04/surowka-z-pora-i-selera-naciowego.html