Krem składniki: 4 szklanki mleka 1 ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 ½ kostki masła lub margaryny do pieczenia typu Palma lub Kasia Przygotowanie: 3 szklanki mleka zagotować z cukrami. Ciasto składniki: 8 jaj 40dag cukru pudru 40 dag mąki pszennej 20 łyżek oleju 10 łyżek ciepłej wody 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Żółtka utrzeć z cukrem, dodając ciepłą wodę i olej. Dokładnie wymieszane ciasto podzielić na 2 równe części, do jednej dodać 2 łyżki kakao. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wmieszać w ciasto. Resztę mleka wymieszać z mąkami, dodać do gotującego się mleka, zagotować i wystudzić. W całej okazałości ciasta wychodzi dobre 60cm o wadze 3 kg. W zależności pod jakim kątem je pokroimy każdy kawałek ciasta może wyglądać inaczej :)