Jajka zapiekane w cieście francuskim

Monika
Przekąski
15.04.2017 0:16
Jajka zapiekane w cieście francuskim

Idealnie będzie do nich pasował sos chrzanowy lub tatarski. składniki: 6 jajek ok 350 g mięsa mielonego, u mnie karkówka 1 łyżka bułki tartej sól czubryca czerwona 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) siemię lniane złote Kresto do posypania jajko do posmarowania 6 jajek ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Na środku każdego prostokąta z ciasta francuskiego ułożyć spłaszczoną kulkę z mięsa mielonego. Tak przygotowane jajka można podawać na ciepło lub na zimno podobnie jak jajka po szkocku. Na każdej kulce ułożyć ugotowane jajko, jajko lekko docisnąć aby dobrze przylegało do mięsa. Jajka ułożone są na podstawce z mięsa mielonego. Podawać na ciepło lub na zimno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/04/jajka-zapiekane-w-ciescie-francuskim.html