Zupa ogórkowa z ryżem i pulpecikami

Monika
Zupy
14.05.2018 0:41
Zupa ogórkowa z ryżem i pulpecikami

Przyznam szczerze, że zupka ogórkowa z ryżem jest równie pyszna jak z ziemniakami i na stałe zagości w naszej domowej karcie zup. składniki: ok 3 l bulionu 1 szklanka białego ryżu 1 duża marchewka 4 duże kiszone ogórki 450 g mięsa mielonego z łopatki 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz Jeśli zupa jest za mało kwaśna można dodać więcej ogórków lub dolać trochę wody z kiszonych ogórków. Jednak widziałam, że wiele osób zajada zupkę z ryżem więc i ja postanowiłam spróbować jak to smakuje. Gotować na wolnym ogniu aż ryż będzie prawie miękki. Gdy ryż będzie już prawie miękki go garnka wrzucić przygotowane pulpeciki. Zupa po wystygnięciu zgęstnieje więc jeśli ktoś nie lubi takich gęstych zup może dolać bulionu. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/06/zupa-ogorkowa-z-ryzem-i-pulpecikami.html