Poza tym to zawsze jakaś inna odmiana podania białej kiełbasy a nie tylko z żurkiem. składniki: 6 małych białych surowych kiełbasek* 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 2 duże cebule tymianek sól olej do smażenia cebuli 1 jajko do posmarowania ciasta sezam do posypania Cebulę obrać i pokroić w pół plastry, ja dałam czerwoną. Moje kiełbaski były małe więc ciasta wystarczyło akurat na oblepienie 6 kiełbasek, jeśli kiełbaski będą duże to będzie potrzeba więcej ciasta. Zawinięte w ciasto kiełbaski ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Postanowiłam tym razem w cieście zapiec białą kiełbasę, która co roku gości na naszym wielkanocnym stole. Można ją podać na ciepło ale świetnie smakuje też na zimno. Ciasto złożyć na pół zamykając w środku kiełbaskę i dokładnie zlepić brzegi. W takim wydaniu biała kiełbasa bardzo dobrze smakuje jak również fajnie się prezentuje. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i zapiekać aż ciasto dobrze się przyrumieni.