Klops z jajem i szpinakiem

Basia
Wielkanoc
12.04.2017 15:06
Klops z jajem i szpinakiem

Składniki: 1 kg mięsa mielonego, 2 cebule, 7 jajek, 25 dag szpinaku, 2 ząbki czosnku, 10 dag fety, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki tartej bułki, łyżka estragonu, sól, pieprz Szpinak myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i podsmażamy na maśle z dwoma ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę około 10 minut. Na środku wykładamy połowę szpinaku na całej długości keksówki. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Do mięsa dodajemy cebulę, 2 surowe jajka, tartą bułkę, estragon. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni około 1,45 h. Źródło: przepis własny

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/klops-z-jajkiem-i-szpinakiem-skadniki-1.html