Polewa 200 g mlecznej czekolady 6 łyżek mleka 1 łyżka masła 1 łyżeczka kakao Czekoladę rozpuścić w miseczce na parze, dodać mleko, masło i kakao. Ciasto cieniutka warstwa kremu banany przekrojone w poprzek i ułożone na całym cieście krem ciasto polewa posypka cukrowa bananowa pokusa Ciasto 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek. Dodać kajmak i ponownie zmiksować Żelatynę rozpuścić w odrobinie zimnej wody i po napęcznieniu jej ogrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Krem 800 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 300 g kajmaku Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut do tzw suchego patyczka.