Kasza gryczana zapiekana z mięsem

Beata
Zapiekanki
03.03.2016 0:05
Kasza gryczana zapiekana z mięsem

Składniki 400 g kaszy gryczanej 500 g pieczarek 500 g mięsa mielonego 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula 250 g startego żółtego sera sól pieprz papryka słodka natka pietruszki W naczyniu do zapiekania wyłożyć połowę ugotowanej kaszy, a następnie mięso mielone, pieczarki warstwę sera żółtego i drugą połowę kaszy. Powiem Wam, że ja za kaszami nie przepadam, ale od czasu do czasu mogę zjeść, a szczególnie w zapiekance, albo np. kaszę z gulaszem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu aż ser się rozpuści i będzie rumiany Po wyjęciu posypać natką pietruszki. Może i Wy skusicie się na taki obiadek i też przygotujecie danie z kaszą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/03/kasza-zapiekana-z-miesem.html

smak i uczucie

Beata