Składniki 1 szkl ugotowanej białej komosy ryżowej Quinoa firmy Targroch 1 mały burak 1 jabłko 1/4 szkl suszonej żurawiny firmy Targroch 1 szkl mleka 3-4 szkl mąki 3 jajka 1/2 szkl cukru kokosowego firmy Targroch 125 g masła 15 g drożdży 1 cukier waniliowy 1. Do ciepłego mleka dodajemy drożdże, łyżkę cukru i tyle mąki, aby zaczyn miał konsystencję śmietany. Dodajemy do niej jajka, 3 szklanki mąki, cukier waniliowy, wyrośnięty zaczyn i wyrabiamy ciasto. 5. Kiedy podwoi swoją objętość, przekładamy je do kwadratowej formy o wymiarach 20 x 20 cm. 2. Quinoa, buraka, jabłko i żurawinę bledujemy na papkę. 3. Ciasto zostało przetestowane na bardzo opornych członkach rodziny. 4. Ciasto powinno mieć ładny, różowy kolor.