Sałatka z tuńczykiem i fasolą mung

Małgorzata
Sałatki
11.04.2017 23:13
Sałatka z tuńczykiem i fasolą mung

Składniki 1 puszka tuńczyka z oleju 1 szkl fasoli mung firmy Targroch kilka różyczek brokuła 2-3 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1 słoik selera konserwowego kawałek pora majonez sól pieprz czarnuszka kwasek cytrynowy firmy Gellwe 1. Fasolę mung zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 godziny. Dodajemy pokrojone ogórki, pora i czerwoną paprykę. 4. Sałatkę łączymy z majonezem i dopiero potem doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką i kwaskiem cytrynowym. Gotujemy na dużym ogniu przez 10 minut, żeby pozbyć się toksyn. Doskonale nadaje się na świąteczną kolację. Fasola będzie gotowa jeśli da się ją zgnieść widelcem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/04/11/salatka-z-tunczykiem-i-fasola-mung/