Makaron, klopsiki wieprzowe i pieczarki łączy sos śmietankowo-pieczarkowy. składniki: 400 g makaronu rurki 250 g małych pieczarek 450 g mięsa mielonego, u mnie karkówka 1 jajko 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz słodka papryka 200 ml śmietanki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Mieloną karkówkę przełożyć do miski. Kuleczki zarumienić ze wszystkich stron na oleju, przełożyć na talerz. Wszystko razem dusić aby sos zgęstniał i smaki się wymieszały, do smaku sos doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować aldente, dobrze osączyć i przełożyć na patelnię z sosem. Usmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy klopsiki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/01/rurki-z-klopsikami-i-pieczarkami-w.html