Po zeszłorocznym sukcesie – wyszła mi pyszna babka wielkanocna – postanowiłam podjąć kolejne wyzwanie i zrobić babkę wielkanocną z kilku rodzajów mąk – mąki jaglanej, migdałowej i z tapioki. Niemniej jednak polecam przetestować i ten przepis, tylko dobrze wysmaruj formę, bo babka nie zawsze chce z niej wyjść w całości ;) Moją babkę bezglutenową ozdobiłam polewą z białej czekolady. Owa babka wielkanocna wyszła bardzo smaczna, jednak mnie wilgotna od zeszłorocznej – wtedy dodałam do ciasta banana i pewnie on zapewnił tą wilgotność ciasta. Dlatego często piekę ciasto z kaszy jaglanej, które jest wilgotne, smaczne i długo zachowuje świeżość.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.eksperymentalnie.com/2017/04/babka-wielkanocna-bezglutenowa.html