Przepis na jajka w sosie chrzanowym na zimno z groszkiem i szczypiorkiem to rewelacyjny pomysł na pyszną przystawkę na wielkanocny stół. Składniki na jajka w sosie chrzanowym: 5 jaj mała cebula pół puszki groszku konserwowego pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% łyżka tartego chrzanu sól, pieprz W tym roku zastąpią one jajka faszerowane, gdyż nie będę miała wiele czasu na przygotowanie wielkanocnego śniadania. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plastry bądź ćwiartki. Jajka są bardzo smaczne, poza tym robi się je błyskawicznie i nie wymagają wiele pracy. Delikatny smak gotowanego jajka idealnie komponuje się z ostrzejszym sosem chrzanowym. Sos przekładamy do szklanej miski, na nim układamy jajka. Odsyłam również do innych moich przepisów na jajka: