Pulpety z kaszy jaglanej w sosie paprykowo-pomidorowym

Patrycja
Obiad
02.04.2017 20:00
Pulpety z kaszy jaglanej w sosie paprykowo-pomidorowym

Składniki: pulpety: kasza jaglana 1 woreczek, kmin rzymski 1 łyżeczka, kolendra mielona 1 łyżeczka, papryka słodka mielona pół łyżeczki, pieprz ziołowy 1/4 łyżeczki, sol, pieprz do smaku, bułka tarta bezglutenowa do obtaczania, olej do smażenia, sos: papryka czerwona pół szt, pomidory z puszki pół opakowania, oliwa z oliwek 50 ml czosnek 1 ząbek, papryka słodka mielona 1/4 łyżeczki, papryka ostra do smaku, sol, pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Kasze jaglaną zalewamy wrzątkiem tak, aby woreczek był przykryty. Gotujemy 15-20 min, Kasza nie może być ugotowana na sypko, ponieważ nie uda nam się uformować wtedy pulpetów. Formujemy w dłoniach małe pulpety, które obtaczamy w bułce tartej. Dodajemy pomidory z puszki i oliwę. Przyprawiamy do smaku i dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/pulpety-z-kaszy-jaglanej-w-sosie.html