Krupnik na żołądkach z kaszą bulgur

Monika
Zupy
06.04.2017 12:29
Krupnik na żołądkach z kaszą bulgur

składniki: 700 g żołądków drobiowych, u mnie z kurczaka 3 l wody 1 cebula 3 listki laurowe sól 1 pęczek włoszczyzny (natka pietruszki,liść pora i selera) 4 duże ziemniaki 2-3 marchewki 3/4 szklanki kaszy bulgur garść posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki mleka Żołądki dokładnie oczyścić i umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki pokroić w kostkę natomiast marchewkę w plasterki lub pół plasterki. Gdy żołądki będą już miękkie dodać pokrojone warzywa oraz kaszę bulgur. Dodać sól, listki laurowe, cebulę oraz włoszczyznę. Od czasu do czasu przemieszać aby kasza nie przywarła do garnka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/03/krupnik-na-zoadkach-z-kasza-bulgur.html