Na desce ułożyć plaster szynki, na szynce ułożyć przygotowaną pierś z kurczaka, na kurczaku ułożyć po 2-3 szparagi tak aby po bokach trochę wystawały końce i zwinąć wszystko razem w roladkę. Roladki można zrobić na dwa sposoby- z szynką w środku lub z szynką na zewnątrz. Ja zrobiłam 3 z szynka w środku i 3 z szynka na zewnątrz. składniki: 3 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka ok 15-18 sztuk zielonych szparagów 6-9 plastrów szynki długo dojrzewającej zioła włoskie olej Szparagi umyć, odkroić zdrewniałe końcówki i ugotować. Jeśli szynkę chcemy w środku najpierw kładziemy przygotowaną pierś a potem na niej układamy szynkę i szparagi i zwijamy. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25-30 minut na funkcji termoobieg.