składniki: 1 melon (mój miał ok 1 kg) 300 g truskawek 300 g winogrona 300 g arbuza bez skóry 3 nieduże banany sok z limonki listki mięty Melona przekroić na pół, usunąć pestki. Sałatkę dobrze schłodzić, przybrać listkami mięty i można podawać, można też owoce schłodzić przed pokrojeniem i podawać sałatkę od razu po przygotowaniu. Do podania można wykorzystać miseczki z owoców-czyli wydrążone skóry z arbuza czy melona. Jeśli nie mamy łyżki lub owoce zbyt małe to można po prostu je pokroić w kostkę. Z arbuza jeśli mamy duży kawałek również wykroić kulki lub pół kulki. Owoce można skropić sokiem z limonki, cytryny lub pomarańczy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/06/orzezwiajaca-letnia-saatka-owocowa.html