Z pozoru to połączenie kilku Wam dobrze znanych składników, jednak sekretem tej sałatki jest sos na bazie Majonezu Kielecki, z dodatkiem chrzanu i jogurtu naturalnego. Wiosną mamy ochotę na lekkie sałatki, które przybliżą nam oczekiwanie na dni pełne słońca, a także urozmaicą nasz jadłospis. Przygotowałam dla Was propozycję sałatki zarówno na co dzień, jak i na świąteczny, wielkanocny stół. Do sałatki możecie dodać dowolne kiełki, rzeżuchę, a także jajka przepiórcze podmienić na jaja kurze. Opakowanie nabrało świeżości oraz lekkości, ale smak pozostał taki sam, jak pamiętam go z dzieciństwa 🙂
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kuchniabazylii.pl/2017/04/salatka-wiosenna-ogorkiem-rzodkiewka-jajkami-przepiorczymi/