Składniki: stek : stek wołowy 1 szt, sol i pieprz, olej do smażenia, sos : masło 25g, czosnek 1 ząbek, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol, sałatka : rukola 1 garść, pomidorki koktajlowe 1 garść, awokado pół szt, oliwa z oliwek 1 łyżka, sok z cytryny kilka kropel, sol morska, ponadto: kasza gryczana pół torebki, sol, Warzywa układamy na talerzu, polewamy oliwą i sokiem z cytryny. Następnie odcedzamy z wody i układamy na talerzu obok sałatki. Kasze gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli. Następnie mięso odkładamy na deskę, aby odpoczęło możemy przykryć folią aluminiową.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/01/stek-woowy-z-masem-czosnkowym-podany-na.html