Frittata z warzywami

Kasia
Śniadania
29.03.2017 9:52
Frittata z warzywami

;) Składniki na 2 porcje: 100 g fasolki szparagowej 100 g brokułu 1 marchewka 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka oleju po szczypcie suszonego tymianku i lubczyku 4 jajka 2 łyżki mleka sól i pieprz garść żółtego sera posiekana natka pietruszki Piekarnik rozgrzać do 200C. Do frittaty można wykorzystać świeże warzywa lub ugotowane wcześniej, albo podobną mieszankę z serii mrożonek warzywa na patelnie . Frittata z warzywami Do frittaty można wykorzystać świeże warzywa lub ugotowane wcześniej, albo podobną mieszankę z serii mrożonek W oczekiwaniu na dostawę wykorzystałam resztki warzyw, które znalazły się jeszcze w lodówce i przygotowałam frittatę. Tak, czy inaczej przygotowuje się ją szybko i jest świetna na śniadanie lub lekki lunch. Podsmażyć na nim marchewkę i paprykę przez 2 -3 minuty. Przekładamy wtedy do niego podsmażone warzywa, zalewamy mieszanką jajeczną i pieczemy 2 -3 minuty dłużej. Na szczęście mamy XXI wiek i możliwość zrobienia zakupów przez internet, nawet spożywczych. Jeżeli nie macie patelni, która nadaje się do zapiekania, można użyć naczynia do pieczenia. Na patelni, którą można wstawić do piekarnika* rozgrzać olej. Przepis dodaję do akcji: (użyłam mrożonej), podzielonego na drobne różyczki, u mnie ementalerdo posypaniaSmacznego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.pelnytalerz.com/2017/01/frittata-z-warzywami.html