Składniki: Sposób przygotowania: - 8 jajek - 6 średniej wielkości pieczarek - mały ugotowany ziemniak - 3 ząbki czosnku - natka pietruszki - 1/2 ogórka wężowego - 1 łyżka majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - sól, pieprz - chilli - 2 łyżki oliwy z oliwek Za zwykłymi jajkami, gotowanymi na twardo nie przepadam- ale te, faszerowane mogłabym jeść codziennie. Do wielkanocnych potraw , które co roku goszczą na moich stole dołączam faszerowane jajka . Pieczarki z czosnkiem podsmażamy na oliwie do czasu aż grzyby odparują nadmiar wody. 2 jajka w całości kroimy w drobną kostkę. 6 jajek przekrawamy na pół, wydrążamy żółtka. Jeśli zostanie Wam trochę farszu to z powodzeniem może posłużyć on jako pasta do chleba. Połączenie pieczarek, świeżego ogórka i natki pietruszki jest rewelacyjne. Z pęczka pietruszki odkładamy kilka listków do ozdoby. Jajka gotujemy na twardo.