Biszkopty możemy namoczyć dowolny syropem (kawą, woda z cukrem)Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, położyć jedną część placka orzechowego i nałożyć 2/5 masy kajmakowej, przykryć ciastem kakaowym, nałożyć ponownie 2/5 masy kajmakowej, przykryć drugą częścią ciasta orzechowego i posmarować pozostałą częścią masy kajmakowej. 7 jajek2/3 szklanki mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1 szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia15 dag zmielonych orzechów włoskichBiałka ubić ze szczyptą soli, dodawać powoli cukier, ubić, dodawać po jednym żółtku, obie mąki,orzechy i delikatnie wymieszać aby nie ciasto opadło. 6 dag masłaszczypta soli14 dag cukru1 jajko2 dag kakao½ łyżeczki proszku½ łyżeczki sody oczyszczonej10 dag mąki tortowej14 łyżek mlekaMasło utrzeć z cukrem, dodać jajko, ucierać, dodać kakao, mąkę , proszek, sodę. 1 puszka mleczka skondensowanego niesłodzonego400 ml Śmietana 30%1 puszka masy kajmakowej10 łyżeczek żelatyny1 łyżeczka kawy rozpuszczalnejŻelatynę zalać zimną wodą około ½ szklanki - odstawić do napęcznienia, następnie podgrzać (lecz nie zagotować) i rozpuścić cały czas mieszając. Składniki na biszkopt orzechowy: Wykonanie biszkoptu orzechowego: Składniki na ciasto kakaowe: Wykonanie ciasta kakaowego: Składniki masę kajmakowa: Wykonanie masy kajmakowej: Składanie ciasta: Przygotowaną żelatynę wlać przez sitko do przygotowanej masy kajmakowej i dokładnie wymieszać. Mleczko skondensowane dobrze ubić do uzyskania piany i połączyć z masą kajmakową. Do masy mleczno kajmakowej wlać rozpuszczoną kawę.