🙂 Filet z dorsza z czosnkowo-pietruszkową skorupką Składniki (na dwie osoby) 500 g filetu z dorsza, 4 łyżki bułki tartej, 100 ml białego, wytrawnego wina, 3-4 ząbki czosnku, pęczek natki pietruszki, oliwa z oliwek, sól, pieprz. Masę z bułki tartej, czosnku i pietruszki wykładamy na nasze filety z dorsza. Sposób przygotowania Dorsza dzielimy na 2 części, nacieramy solą i pieprzem z obu stron i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skorupka z bułki, czosnku i pietruszki wydobywa z niego cudowny smak. Dziś padło na dorsza i to z dodatkiem czosnkowo-pietruszkowego pesto, które po zapieczeniu tworzy pyszną skorupkę. W tym czasie z bułki powstanie delikatna, krucha skorupka. Dorsza możemy podać z ziemniaczkami i ulubioną sałatką. Jak byłam mała to nie za bardzo za nimi przepadałam, a teraz mam wyrzuty, że jem ich tak mało.